Escola de turisme del Baix Penedès

Notícia ampliada

23/05/2009
S’obre la matrícula per al curs de català inicial a coma-ruga, adreçat al personal de bars i restaurants.

Des del 26 de setembre i fins al 16 d’octubre, s’obre la matrícula per a un curs inicial de català destinat al personal del sector de l'hoteleria i la restauració de la comarca del Baix Penedès. Aquest curs, que té una durada de 20 hores i és gratuït, es durà a terme els dimarts, de 15.30 a 17.30 h, del 16 d’octubre al 18 desembre a l'Escola de Turisme del Baix Penedès, a Santa Maria del Mar (Coma-ruga). Per a més informació i inscripcions, podeu trucar al 977 15 71 77 (Servei de Català del Vendrell i del Baix Penedès), fins al dia 16 d’octubre.

L'objectiu del curs és facilitar als alumnes les eines i els recursos lingüístics més bàsics per assegurar una mínima comprensió del català del personal que atén el públic perquè pugui entendre la clientela que s'expressa en català i pugui adreçar-s'hi amb algunes frases d'ús corrent. Del que es tracta és de promoure l'ús oral del català, especialment entre la població nouvinguda que treballa en el sector, mitjançant el treball de continguts relacionats amb l’atenció al client (salutacions, expressions de cortesia i servei al client), fer i atendre una comanda, suggeriments, indicacions i reserves, etc.

Aquesta actuació forma part del conveni marc per al desenvolupament de programes i actuacions d'acolliment lingüístic signat entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Consell Comarcal del Baix Penedès, mitjançant el Pla comarcal de ciutadania i immigració, i compta amb la col•laboració de Escola de Turisme del Baix Penedès, gestionada per la Fundació Santa Teresa, Ventall.

Anar amunt