Escola de turisme del Baix Penedès

Notícia ampliada

21/01/2008
Sis alumnes de l’Escola de Turisme del Baix Penedès participaran en el Concurs de Mestres Xatonaires del Vendrell
Amb la col·laboracio de la Universitat del Xató de Catalunya

La iniciativa sorgeix del curs “Aprèn a fer xató” impartit per diferents membres de la Universitat Gastronòmica del Xató de Catalunya, a partir del qual sis alumnes i un professional de l'Escola participaran en el Concurs de Mestres Xatonaires i elaboraran aquest tradicional plat vendrellenc.
Serà el diumenge 3 de febrer el dia que el municipi del Vendrell celebrarà la seva tradicional Xatonada a la Rambla, on hi hauran instal•lats els estands relacionats amb el món del xató, així com la 13a Fira de Productes Alimentaris Naturals i Artesanals, i degustació de cafè a l’estand de Cafè Brasilia.
Els actes festius de la Xatonada Popular s’iniciaran a les 9 del matí amb el 20è Concurs de Mestres Xatonaires, per continuar a les 11 amb la 19a Exhibició de Xatonaires Infantils. És per això que durant tota la setmana es realitzaran cursets infantils i per a adults en diferents escoles del municipi per a tothom qui vulgui aprendre a elaborar la recepta del Xató del Vendrell. Els cursos seran impartits pels professors de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya. A les 12 del migdia s’investiran dos Mestres Xatonaires com a membres de l’associació.
Els actes previstos a la Xatonada vendrellenca continuaran amb l’actuació castellera dels Nens del Vendrell i cercaviles d’animació, així com l’entrega de premis al primer (300 € i viatge per a dues persones), segon (150 €) i tercer classificats (90 €) del 19è Concurs de Mestres Xatonaires. A la resta de participants se’ls lliurarà un diploma acreditatiu i un lot de cafè. I el davantal i la cassola a tots els xatonaires infantils.

Anar amunt