Escola de turisme del Baix Penedès

Notícia ampliada

25/05/2009
LA CERÀMICA DE CAMIL·LA PÉREZ A L’ESCOLA DE TURISME.
La darrera exposició d'aquest curs.

El restaurant de l’Escola de Turisme de la Fundació Santa Teresa del Vendrell acull una nova exposició de la ceramista Vendrellenca, Camil·la Pérez. Recull el relleu de l'exposició fotogràfica d’Helena Rovira, és podrà visitar fins el proper 19 de juny.

A l’acte d'inauguració hi havia la presidenta de la de la Fundació Santa Teresa del Vendrell, Montserrat Jornet, que va voler agrair la participació en aquesta mostra de la ceramista Camil·la Pérez. Ca fer un agraïment extensiu a la resta d’artistes baix penedesencs per la col·laboració envers la Fundació, ja que donen, al restaurant de l’escola, una imatge de plena normalitat, que també contribueix la feina feta per les persones ateses. Jornet va voler posar de manifest, un cop més, que cal valorar les persones per les seves capacitats i no per les seves discapacitats, ja que ningú està plenament capacitat per a tot.
Per la seva banda, Camil·la Pérez va dir que, tractant-se de l'espai que es tracta, li va semblar millor posar-hi peces que va qualificar d’”amables”, en el sentit de decoratives, sense oblidar la funcionalitat primigènia de la ceràmica, un art que, en el seu origen, era destinat a emmagatzemar productes generalment domèstics i, principalment destinats a l'alimentació. Per això, presenta una col·lecció de plats i plàteres de formes molt senzilles, quadrats i ovalades respectivament i decorades amb elements de la terra, és per aquest motiu que l'he titulada “les fruites de casa”.
Camil·la Pérez va dir que de petita a casa tenien fruiters escampats per diferents llocs, i que d'aquí, en surten peces com "Les figues de dalt l'era", "Els albercocs del torrent", "Les pomes de la sínia", "Les magranes de pati", "El raïm de la socarrada", "Les prunes dels closos"... Cadascuna tenia un lloc que li donava nom i un moment per madurar i oferir-nos el seu aroma i sabor.
A l’exposició també s’hi poden veure tres peces mixtes, de ceràmica, aquarel·la i llapis sobre paper de la sèrie "habitacles a vol d'ocell " i una col·lecció de copes tornejades i decorades amb raïms com a motius.
Per la seva banda, la regidora de Turisme de l’Ajuntament del Vendrell, Àngels Tordiu, després de fer un breu repàs de la trajectòria de Camil·la Pérez, va voler destacar la temàtica de l’exposició, la qual va definir com a molt encertada pel context on s’exposa.
La mostra està oberta al públic fins el 19 de juny, a l’horari habitual del restaurant de l’Escola de Turisme, d’1 h a 3 h del migdia.

Anar amunt