Escola de turisme del Baix Penedès

Notícia ampliada

21/04/2010
Tastarrofes, una nova proposta de l'escola.
La garrofa, ingredient principal

El bar La Canya, que gestiona la Fundació Santa Teresa a través de l'Escola de Turisme del Baix Penedès, dimarts va ser l'escenari per presentar una nova especialitat culinària elaborada pels alumnes de mateixa escola, les tastarrofes.

Es tracta d'unes magdalenes tradicionals, però amb la particularitat que l'ingredient principal és la farina de garrofa. La idea sorgeix fruit de la col·laboració amb el col·lectiu Les Cuines del Vendrell, que ara fa uns anys va decidir impulsar tot un seguit de postres o dolços amb la garrofa com a ingredient principal. Així, trobem el gelat de garrofa, el pastís de garrofa i les tastarrofes (magdalenes de garrofa).

Per a José Carlos Eiriz, director general de la Fundació Santa Teresa, iniciatives com aquesta, tot i que no són l'objectiu principal de la Fundació, permeten la inserció laboral de les persones que tenen més dificultats. Per a Eiriz, moments com el que estem vivim, en plena crisi econòmica i amb dificultats per trobar feina, és quan cal ser més creatius. Per això, espera que un cop les tastarrofes es puguin comercialitzar, també es pugui arribar a generar ocupació a través d’aquest producte .

Eiriz, a més, ha confirmat que hores d’ara ja han començat els contactes amb diferents comerços, restaurants i hotels del Baix Penedès, per tal de comercialitzar les tastarrofes, i que aquesta iniciativa ha tingut excel·lent resposta.

Anar amunt