Escola de turisme del Baix Penedès

Notícia ampliada

08/03/2011
El Club d’Esports Vendrell aposta per un bar restaurant social
Incloure nous valors en la seva gestió, com la solidaritat social, potenciant la formació i la creació d’ocupació per a persones amb dificultats

El Club d’Esports Vendrell ha fet una aposta important per convertir el seu bar restaurant , “El Bar del Club”, en un projecte social, on es potencia la formació i la creació de llocs de treball per a persones amb dificultats d’inserció.
Es tracta d’un projecte de restauració, que neix fruit de l’experiència que l’Escola de Turisme del Baix Penedès i que, conjuntament amb l’entitat castellera dels Nens del Vendrell, van posar en funcionament ara fa dos anys com “El Bar dels Nens”, i que s’està consolidant com un referent territorial.
Amb aquest nou projecte volem trobar la sostenibilitat econòmica i social, que permeti al Club mantenir un espai al servei dels seus socis i del conjunt de la població, i a la Fundació Santa Teresa, crear ocupació estable.

Els bars de les entitats sovint tenen problemes per la seva continuïtat, derivats tant de la manca de sostenibilitat econòmica, com dels criteris aplicats a la seva gestió, que no sempre estan d’acord amb la finalitat per a la qual van estar creats.

Incloure nous valors en la seva gestió, com la solidaritat social, potenciant la formació i la creació d’ocupació per a persones amb dificultats, i fer-ho creant sinergies amb una entitat com la Fundació, que aporta experiència i innovació en el treball social, pot ser una magnífica eina per aconseguir la viabilitat que aquests projectes mereixen.

Anar amunt