Escola de turisme del Baix Penedès

Notícia ampliada

08/03/2011
Diver, el primer parc d’aventura adaptat!

Un dels objectius que la Fundació es va marcar l’any 2008 en crear el Parc Lúdic Diver, situat al complex de Santa Maria del Mar de Coma-ruga (el Vendrell), va ser que tothom pogués tenir accés a aquest tipus d’activitats.

Aquest objectiu s’ha acomplert amb l'adaptació del parc per a persones amb discapacitat. No es tracta d’un circuit específic per a aquestes persones, sinó d’adaptacions que es poden fer servir segons de les necessitats de cada persona.

La formació dels monitors és un aspecte essencial a l'hora de garantir una correcta acollida i valoració de les adaptacions necessàries en cada cas, tant si es tracta de persones amb mobilitat reduïda, amb dèficit visual o amb discapacitat intel·lectual. Amb les instruccions i el suport dels monitors, persones amb mobilitat reduïda ja poden fer, amb total autonomia, un circuit blau, i les persones amb dèficit visual o discapacitat intel·lectual poden completar tots els circuïts, fins i tot el vermell.

Altitud Extrem, empresa especialitzada en aquest tipus d’equipaments, ha fet l’adaptació del Parc. Per a la formació dels monitors i les adaptacions finals del parc, s’ha comptat amb el suport de Silvana Mestre, de l’Associació Play&traint, que és presidenta de la Federació Internacional d’Esports d’Hivern del Comitè Paralímpic, i de Mariona Masdemont, de la Fundació Johan Cruyff.

Abans de la seva posada en funcionament, el passat mes de juliol, un grup d’esportistes medallistes paralímpics van gaudir de les sensacions i emocions que ofereix el Parc. En acabar, tots ells van valorar molt positivament l’adaptació del parc, coincidint en el fet que era una experiència realment nova i molt gratificant.

Des de la Fundació Santa Teresa, estem molt satisfets, ja que suposa haver aconseguit un nou repte a favor de la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat. Esperem que moltes persones puguin gaudir d’aquestes noves instal·lacions.

L’eliminació de barreres beneficia a tothom!

Anar amunt